Трябва ли със закон да забраним на бившите комунисти да ни управляват – 2

lustration_poll_resultsПреди месец поставих този въпрос към вас. Виждате резултатите вляво.

Моят кратък отговор е Не. Не, защото достъпът им до властта трябваше да бъде ограничен по силата на съдебно решение. Сега ще се аргументирам.

БКП е престъпна, терористична организация. Това е лесно доказуем факт. (Рецидив: атентат в Св. Неделя през 1925 г, вълна от убийства без присъда през 1944 и след това, заграбване на властта със сила, престъпленията на ДС, репресии, лагери и т.н. Още можете да прочетете например тук: Българска комунистическа партия).

В този смисъл, няма нужда от закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен – това е най-логично съдебно решение. Защо не се случва?

През 1990 г. БКП не спира да съществува – тя просто променя името си на БСП*. Това е също лесно доказуем факт. БСП използва властта си, за да пречи на правосъдието, като осакати съдебната власт. С други думи, прикрива престъпления (пример), което е ново престъпление.

Оттук пък следва, от една страна, че функционерите на БСП (БКП) са престъпници или съучастници в престъпна мрежа, наречена „партия“. Как се допуска тези хора да се явяват на избори и да управляват държавата?

Също така следва, от друга страна, че с приемането на закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, т.нар. демократи използват правото по същия извратен начин, по който и комунистите. Вина не се вменява със закон. Вината се обявява от съда, когато има доказано нарушаване на предписани от закона правила. Когато някой ви ограби, не го обявявате за крадец със закон. Съдът трябва да го обяви.

Чисто и просто имаме нужда от нормална, европейска, работеща съдебна система, за да се преборим с тази сган.
_________________
*Нещо повече: БКП, сменяйки името си и името на органите си (Политбюро на Изпълнително бюро, Централен комитет на Висш съвет), се погрижи на българските граждани да стане ясно, че това са същите хора в същата организация. Целта на това действие мога да предполагам и предположението ми е следното:
1) хората с промити мозъци, които са дресирани да гласуват за БКП, да продължат да гласуват за БСП без опасност да сбъркат бюлетината
2) хората, които се страхуват да говорят истината заради БКП, да продължат да се страхуват, защото потисниците не са си отишли и не са загубили властта си.

Президентът, бившият сътрудник на ДС и бивш председател на БСП Георги Първанов, продължава да излъчва същите сигнали и до ден днешен: ние сме същите хора, със същото престъпно тоталитарно мислене, със същата преданост към Русия и същото пренебрежение към националните интереси на България.

Преди да бъда обявен за русофоб, искам да кажа, че уважавам Русия и руските граждани и нямам нищо против тях. Просто интересите ми като български гражданин не съвпадат с интересите на руската държава.

Advertisements

6 responses to “Трябва ли със закон да забраним на бившите комунисти да ни управляват – 2

 1. Най-страшното е че новото поколение неживяло преди 1989, не знае за този престъпен режим, за целия геноцид и следват реплики, че било реваншистко, нацистко да се иска лустрация.
  Некадърниците и олигархията трябва да бъдат вън, иначе ще продължават да спъват процеса на развитие, защото са некадърни и прости. За съжаление способните и кадърните или са били избивани и малтретирани по затворите или вече не са в България.
  Поколението, което расте е без знание за миналото…набити са му в главата други неща, че социализъма бил светъл и т.н.
  Обществото се дели в момента на комуняги, техните слуги(администрация и подобните и) и живеещи на границата на оцеляването, тези, които издържат всички и им вземат 60% от това, което изработят, в замяна не получават нищо.

 2. Един от проблемите на нашата скъпа родина е, че в политическото пространство няма автентична социал-демократическа партия. Това пространство беше заето моменталически след 1990 г от бившата комунистическа партия, ръководството на която от убедени тесни социалисти на бързо се превърна в така омразните им „опортюнисти“ -широки социалисти. Поне на думи! Защото електоратът им са си чисти комунисти, де!

  Не съм привърженик на социал-демокрацията, даже в нейните европейски измерения, но предпочитам насреща ми да стои един разпознаваем противник, отколкото някаква сбирщина от олигарси, мафиоти и наследствени управленци, които не мога да определя политически, къде се намират. Така де, не е здравословно и за България!

 3. Абсолютно вярно, Радо. Няма какво да се добави, наистина. Поздравления за кратката и съдържателна статия. Дай Боже, българите най-сетне прогледнат…

  Често си задавам въпроса дали голяма част от българските граждани не са облъчени, хипнотизирани или подложени на ефекта от някакви психотронни оръжия, че да не виждат очевадното, което го виждаме и ти, и аз, и Нюби и още няколко души от тук пишещите? Защото чехите, поляците, унгарците, даже сърбите и румънците не са точно като нас. Ще ми се да можехме да отдадем овчедушието, раболепието и байганьовския тарикатлък на някакви външни причини и фактори! Не ми се иска да мисля, че по-голямата част от българския народ се е комунизирала безвъзвратно. Другото обяснение е твърде неприятно – че българите в болшинството си са глупци и тъпанари, които дори не осъзнават правата и интересите си – своите, собствени интереси! Нищо добро не ни чака, ако не успеем да изхвърлим комунягите извън борда. Просто не бива дори да се говори с тях и подлогите им на публични места. Не бива да се канят в телевизиите и радиата, тотална изолация е нужна за тези наглеци.

  Съзнавам, че понякога съм твърде рязък и безкомпромисен, а и често използвам неприличен език по повод комунягите и подлогите им. Но докога да чакаме те самите да се опомнят и покаят? Вече не съм 20 годишен, за да приемам, че трябва още време за окончателната промяна в съзнанието на хората и в обществения живот като цяло. От 10 години аз лично чакам и се надявам, а нещата, ако не се влошават, стоят на едно място. Някои хора чакат от 20 години, а други цял живот са чакали. Е, аз съм по-нетърпелив и не мога да чакам още 10 години Пикаещия във фонтани, украинския педал и гоце ага да се подиграват с нацията. Ако оставим още 10-20 години тези изроди да си развяват байрака тук, просто няма да останат свестни и читави българи… Близо 1 милион млади българи са напуснали България за 20 години. Децата им няма да са българи. След 20-тина години още 1 милион ако излязат и можем спокойно да теглим чертата на държавата. Ето поради тези причини не мога да се сдържам и да не ги наричам червените боклуци с истинските им имена…

 4. Радо, здравейте!Поразгледах блога Ви. Доста неща ми допадат. Разгледах и картата Ви на посещения. Впечатлиме факта, че усилено Ви четат доста в Русия например, а там надали има български емигранти. Обяснявате ли си по някакъв начин този ФАКТ?
  Моля да ме извините за питането, но го правя не от любопитство!

 5. Здравейте, NELLY.

  Наистина има доста посещения от Русия. Че има българи там – има. Но причината може да е, че често споменавам Русия в статиите си и вероятно сайтът излиза в търсачките по някакви комбинации.

 6. Аз не бях обръщал внимание откъде точно ме гледат, но днес проверих и се оказа, че само от Mars и Snickers не са ме гледали 😀 😀 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s