Глупостите сериозно вредят на вашето здраве

Отражател за глупости, www.wiseass.org/bullshit

Отражател за глупости, http://www.wiseass.org/bullshit

По темата за хегемонията на бившите комунисти и настоящи олигарси и социалисти, Станислав попита „дали голяма част от българските граждани не са облъчени, (…) че да не виждат очевадното“.

Да, разбира се. Облъчени са с глупости от най-ранна детска възраст. В България децата от малки са подложени на набиване на глупости – още докато са беззащитни, докато главите им са меки и нямат критично мислене. Малките деца вярват на всичко, което възрастните им кажат. Докато не започнат да разсъждават самостоятелно (което на някои хора не им се случва цял живот).

Родителите не учат децата си на критично мислене. Не им казват да подлагат чуждата власт и авторитет на съмнение. Защо ще го правят, като ще подкопаят първо собствения си авторитет? Така им е по-лесно.

Училището не учи децата на критично мислене. Учи ги да четат, да пишат, да смятат и да бъдат достатъчно тъпи, за да не задават въпроси за важните неща. Накратко, учи ги да бъдат наивни граждани, които имат достатъчно знания, за да бачкат, но не толкова, че да осмислят матрицата, в която живеят.

Медиите не провокират критично мислене. Те затъпкват главите на хората с чалга, реалити програми, призиви за благотворителност, дебати между оръдията за глупости – политиците и битови новини.

Тези неща няма да се променят, защото силните на деня нямат интерес. Те не искат граждани с критично мислене. Не искат избирателите да осъзнаят, че на правителството не му пука за тях. Не искат хората да схванат, че са част от система за задоволяване на нечии чужди амбиции и интереси.

Пари, привилегии, власт, влияние. Няма такъв, който иска да влезе във властта заради вас. Всеки го иска заради себе си и интересите си, нуждите си, мераците си.

Искаме да вдигнем пенсиите. Глупости. Искат да увеличат преразпределението, за да отклоняват повече за себе си. И за да поддържат масата от наивници, които гласуват като зомбита на изборите.

Искаме да подслушваме без разрешение, за да хващаме престъпниците. Глупости. Искат да подслушват, за да имат повече контрол над хората.

Искаме да управляваме, за да ви спасим от кризата. Глупости. Искат да управляват, за да спасят себе си от кризата. И да се изживяват като полезни.

Искаме да върнем доверието на европейските партньори. Глупости. Искат да вземат парите на европейските партньори.

Искаме да построим АЕЦ, за да бъдем енергийно независими. Глупости. Искат да построим АЕЦ, за да бъдем енергийно зависими. От техните фирми и доставчици. И да поемем всички разходи.

Не вярвам на нито дума на правителството. Говорят глупости, които сериозно вредят на вашето здраве. И на джоба ви.

Advertisements

39 responses to “Глупостите сериозно вредят на вашето здраве

 1. Респект за добрата публикация! Абсолютно си прав в разсъжденията си! Споделям ги напълно!

 2. Не се сещам за нито една критична мисъл която да изкажа против горната публикация :DDD

 3. Vsi4ko e absolutno viarno i uzh vsi4ki sa saglasni.Sled 3-4 meseca oba4e pak 6te hodat da glasuvat.E, kakvo ot gornoto sa razbrali togava?

 4. Ako ne sa oblu4eni zna4i sa beznadezhdni idioti

 5. Статията Ви е поредният баласт, изпълнен с популизъм и субективно погледнати факти; пример научете децата си да критикуват още в училище и ще получите завършени дървени философи в края на образованието им.Погледнете нещата след това в този ред на мисли!

 6. Констатациите са напълно верни, но това е само половината от работата. Големият въпрос е какво да се направи, за да почнем да мислим критично и действаме ефикасно, за да се промени положението.

 7. Eto rezultatite ot lipsata na vuzpitanie v kriti4no mislene – vizh po gore – tzvetan

 8. DA ne se predavame

 9. Иван уцели десетката! Големият ни проблем е, че всички – и облъчени, и необлъчении, и безкритични, и критични, и неуки, и учени едва-едва стигаме до ниво констатации. Следващата крачка е да измислим какво трябва да се прави. Ама такова нещо да измислим, че наистина да може да се направи, а не само химери да захранваме. Е точно за тази крачка хич ни няма!
  Защото всичките ни мечти се въртят все около това – да може някакси да изберем хора като Христос за депутати. Но такива хора просто няма.
  Тогава???

 10. Цветанеее, да си критичен е едно, да си дървен философ е
  съвсем, ама съвсем друго. Да си критичен не е същото като да проявяваш неуважение, примерно ти първото нещо което си направил, е да изразиш неуважение към мнението на автора. Изказването ти е като на типичен дървен философ 🙂
  За да си дървен философ, трябва да си самомнителен и да не уважаваш чуждото мнение, а също така, да обичаш да си налагаш мнението над това на другите, както и да имаш слабост към злоупотреба с думите

 11. Отговорът на това какво да се прави е много лесен. Просто трябва да се изчакат 60-70 години, за да може моментното посткомунистическо общество да се смени от хора, които имат уважение към себе си, както е станало в западна Европа. А иначе въпросът какво да правим е инфантилен и не предполага сериозен отговор.

 12. И 600 години да чакаш в бездействие, нищо добро няма да дочакаш. То ако беще само до чакане, цивилизацията щеше да се развие равномерно по цялата планета, ала не е така.
  Отговор на „инфантилния“ въпрос има, но той не е много оптимистичен: борбата за проспериращо и справедливо общество трябва да се води ежедневно, упорито и всеотдайно, като всеки жертва нещо от себе си (виж пример от Западна Европа). Това обаче е една тежка борба, която не носи незабавни резултати! В такъв смисъл приемам твърдението на Гого за 70-те години чакане.

  Българите обаче все още нямаме никаква традиция за задружен отпор на злото. И това не е от вчера. В Средновековието в Европа, когато се появявали разбойници, ограждали селото със заострени колове и организирали колективна охрана. По същото време в нещастна България, ако кърджалии безчинствали в селото, всеки се заемал да издигне собствените си дувари по-високо. Което разбира се е най-голямата глупост. Така сме и до днес.

 13. Мога само да похваля автора на статията! 🙂

 14. „КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ“ – Вие май не сте в час!
  В БГ всеки 1-ви критикува и никой не предлага решение на проблемите.
  Та те и децата започнаха да критикуват.Това е абсурдна статия за мен.Вместо да учим децата си да критикуват,защо не ги учим да бъдем задружни и да се подкрепяме един друг?
  И не на последно място да бъдем честни и почтени граждани!

 15. Критично мислене не означава само да критикуваш. Означава да не попиваш глупости като гъба.

  Това, че никой не предлага решение, не е вярно. То е просто поредната глупост на Станишев и компания, която те упорито натрапват: „няма други решения, няма алтернатива, само ние сме (и Бойко Борисов)“.

 16. много ли е сложна концепцията за това каква е разликата между „критично мислене“ и „критика“ като нещо кото включва елементи на заядливост, неуважение, противопоставяне и т.н.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_thinking

 17. относно „Искаме да подслушваме без разрешение, за да хващаме престъпниците. Глупости. Искат да подслушват, за да имат повече контрол над хората.“
  днес в пленарна зала е бил отново пълен цирк

 18. Iskazvaniata sa absolutni verni-Vsi4kite merki koito se vsemat srestu kakvoto i da bilo,nakraia sa za sobstvena smetka.Kritika vinagi ima-vav vsiako edno nesto.Vsi4ki nesta sa do dokasavane na protivnoto.Mnogo ot nestata zavisiat ot vremeto.

 19. Обучението по критично мислене и рационалност е моята кауза 🙂 Виж в блога ми

 20. Браво на автора.

 21. Pingback: Top Posts « WordPress.com

 22. И най- лошото е, че това заболяване май е нелечимо. Минаха 20 години, ама и инж. Балкански, и благоверната му стрина Гана все още не могат да свикнат с неравенството и все одумват и псуват по- можещите, по- знаещите и най- вече по- богатите от тях.

 23. Статията е доста силна и отразява положението не само в България. Дори на „запад“ е по-зле. Там въобще нямаш право на мнение, каквото ти кажат по телевизията, каквото ти кажат по вестниците, това трябва да правиш, така е политически коректно. Малко по различно мнение и веднага те заливат с помия, почват да те наричат фашист и ти лепват всякакви епитети. Нямате си ни най-малка представа каква нереална матрица е. В България ще стане същото.
  Защо да е популизъм, че в училище те учат на глупости, в училище те учат как да сметнеш 2+2, но после ако трябва да имаш знания за реална ситуация нищо не можеш да направиш. Имаш да речем в една кошница 2 ябълки и ако някой ти даде още две не знаеш колко ще имаш в кошницата, колко пъти съм ставал свидетел на подобни сцени и то дори при хора с безупречни дипломи. Бедна ви е фантазията…къде живеете, не виждате ли?
  Алтернатива естествено няма, втълпявано ни е ОТВСЯКЪДЕ, че алтернативата е БСП и Б.Б. Непрекъснато ни занимават с двамата клоуни и ни набиват в кухите глави как те са единствената алтернатива. И ние им вярваме, нали са ни меки и кухи главите. 🙂
  Стига с тая единствена алтернатива, както всички се убеждаваме всеки ден те не струват, но ни ги представят за единствено спасение, сякаш другите сме 3 ръка хора и нищо не разбираме. Само социалистите разбират, защото са социалисти.
  Ама, хората, които имаме реални и добри идеи трябва да работим заедно и да сме по-задружни отвсякъде иначе няма измъкване от матрицата.

 24. Първо да благодаря на Радо, че ме цитира. 🙂 Няма как, суетата ходи по хората 😉 Както и глупостта между другото…

  Аз съм предлагал многократно какво следва да се направи. Най-общо казано – да разкараме вовеки комунягите и преките им наследници (копелдаците като сергей станишев, вигенин, добрев, евгения живкова) от управлението на държавата – чрез пълна лустрация поне за 10 години! След като разкараме комунягите от властта, разбира се по демократичен начин (чрез закон), е нужно да се проведе и декомунизация – в медиите, в по-низовите нива на администрацията и т.н. и т.н. В учебниците по история трябва да се напише изрично, че сесесере е империята на злото, допринесла за неимоверните страдания и заробването на българския народ. Доказателствени факти за това, дал Бог.

  Мога да дам и конкретни стъпки, които да се предприемат от едно нормално българско правителство:
  1. Затваряне на Кремиковци и ликвидацията му;
  2. Разваляне на договорите за Бургас-Александропулис и предоговаряне на договора за АЕЦ-Белене (ако не е възможно, разваляне и на този договор);
  3. Реформиране на БАН – поне 40-50% от целия списъчен състав от БАН трябва да бъде пенсиониран и/или уволнен поради непригодност и бездарие;
  4. Връщане на заграбените от нищожеството Симеон гори и имоти – понеже вероятно повечето вече са разпродадени или усвоени, да връща обезщетение на държавата в паричен вид;
  5. Съдебни процеси срещу всеки комунист, за когото има информация за извършени кражби, завземания на жилища, убийства, рекет и т.н.;
  6. Моментално пенсиониране на всеки доказан комунист или офицер/доносник от ДС – Гиньо Ганев е 80-годишен, но още заема сладката служба на омбудсман; шефът на НДК е 75 годишен, но и той е несменяем на поста си.
  7. Закриване на следствието – моментално!! Дава се срок от 30 дни, в който следователите да решат с какво искат да се занимават – да стават прокурори, съдии, адвокати, юрисконсулти, разследващи полицай, нотариуси, съдии по вписванията, държавни служители, безработни – каквито си искат. Ако не може да се закрие следствието заради конституцията, просто да оставят общо 30-40 следователи в цяла България, а за останалите – виж опциите в горното изречение. 😉
  8. Бързи процедури за реализиране на фалит в България на всяка компания, застрашена от кризата. Ако ще Майкрософт да бъде инвеститор тук, ако е застрашен и затънал в дългове, не ни трябват такива – фалит, осребряване на имуществото и продължаваме напред. Иначе ще дойдем пак на изходна позиция – зимата на 1997 г. и 2/3 от банките ни фалирали.
  9. Въвеждане на състави на корпоративна наказателна отговорност и то с обратно действие (ех tunc), т.е. Софиянски, Бакърджиев, Костов, Сашо Томов и всички комунистически боклуци да могат да бъдат осъдени с ефективни присъди…

  Ако тези 9 точки започнат да се изпълняват за няколко години (4-5) ще дръпнем видимо, а след още толкова ще започнем да се измерваме по сила и авторитет с Гърция и Испания дори. Ако обаче не се приемат (поне половината от тях), ще си останем последни в Европа. Само Албания и Косово, Молдова и Беларус ще са след нас… Това ако е утеха, здраве му кажи. 🙂

  Нещо ми подсказва, че предложенията ми изобщо няма да се вземат предвид. „Защото са комунистически изроди (социалисти)“…

 25. „В румънското средно образование вече се изучава като редовен предмет „История на комунистическия режим”“ – това е от една статия във фрогнюз – http://frognews.bg/news_11331/ и е посветена за всички щрауси в България (включително от партия Зелените), които са си забили главата дълбоко в пясъка и не искат да погледнат истината в очите – за бкп и дс!

  Ето и още един цитат оттам: „Данните за т.нар. „Скрит транзит” са сред най-актуалните попадения в изучаванетон на криминалните страни в дейността на спецслужбите. Според разследването на журналистката от „Дарик радио” Богдана Лазарова под това име се води държавно –организираната контрабанда. Терминът е застъпен не само в партийни и правителствени документи на тоталитарна България, но и в разработките и докладите на различни управления на бившата ДС.

  Разсекретяването им е шанс да се онагледи с конкретни факти произходът на организираната престъпност у нас. Вече не са хипотеза, а документална реалност твърденията, че контрабандните канали са създадени от ДС. Това, че днес те са по-живи от всякога, макар и в частни ръце, ги поставя в основата на повсеместната корупция и на официално толерираната престъпност.“

  И сега ако някой ми каже, че бълнувам и говоря празни приказки – не знам вече…

 26. Показателен е фактът, че никой не коментира тези цитати: „Данните за т.нар. „Скрит транзит” са сред най-актуалните попадения в изучаванетон на криминалните страни в дейността на спецслужбите.“

  А също и: „Вече не са хипотеза, а документална реалност твърденията, че контрабандните канали са създадени от ДС.“!!!!

  Какво повече да говорим, дами и господа??? Къде са Ирина, Димитър и останалите от Зелените?

 27. Тук съм, Станиславе, предлагам да се срещнем и да обсъдим нещата. Днес в 13 ч. в БТА имаме пресконференция на тема гласуваното във временната комисия и подготвяно за гласуване в пленарна зала увеличение, и на депозита за участие на партии на изборите за народно събрание на 50 000 лева. Ела, лесно ще ме познаеш – с патерици съм.

 28. Толкова е радикално и добре звучи (за точките на Станислав), но не е ново – и през 89 искахме същото, не се случи (ОДС, Лучников и др и те пробваха) и няма и Зелените да го направят – вече е 2009г. , правата на човека….., ЕС…. Пък и няма да бъдат сами в парламента, е, пожелавам им успех!
  Иначе се радвам, че правите (подкрепяте) нова партия, някой да прави нещо в тази България е уникално вече! Нали само в къщи и в Интернет (блоговете) се бунтуваме.

 29. Димитре, няма нужда да обсъждаме каквото и да било. Аз съм си казал мнението надълго и нашироко. За момента нямам никакви амбиции да се пробвам в политиката. Пък и никой няма да ме допусне. Ще ме прогонят като краставо куче. Ще ме нарекат „фашист“ може би. 🙂 А и аз не мога да си затварям устата и не мога да разговарям с комунистически отрепки (нямам предвид теб или останалите от Зелените). Обаче – със сигурност сред вас има поне 15-20% комунистически отрепки или техни преки наследници. На мен такива не ми понасят органически. Най-много да се сбием нещо. 🙂

  Иначе ти желая бързо възстановяване и оздравяване.

  Парламентът вече гласува окончателния вариант на изборите. Някой изненадан? 🙂

 30. Лили, правата на човека и ЕС изобщо не пречат за провеждането на лустрация и декомунизация. Пречиха и продължават да пречат псевдоантикомунистите Костов, Н.Михайлова, П.Стоянов, Александър Йорданов, Мозер, Софиянски, Бакърджиев, Симеон последни и т.н. Защо ли? Ами ние трябва да ги питаме! Но никой не ги пита!!

  Примерите в другите държави са показателни, че човешките права не пречат на лустрацията, както и обратното: Чехия, Полша, Словакия, Унгария, Румъния (дори), Германия (за немците от Щази)! Да не би немците да са по-малко демократични от нас, а точно преди 1-2 години удължиха забраната на хора от ЩАЗИ с нови 10 години да заемат каквато и да била позиция в политическия и обществен живот на Германия!!!

 31. Да, ама там не управляват ГЕСП и ЧКП (и другите бивши) както у нас, хората си имат традиции, и пролети, и солидарности, а ние – желевци, дертлиевци, и др.вечни комунисти. Факт е, нали?

 32. Станиславе тук сме.
  По точки:
  1 – да
  2 – да
  3 – да, но по ясни критерии от външни лица. В такива операции обикновено свестното дава фира.
  4 – да (макар да е сред малкото, който не им е видял сметката на горите си)
  5 – не само срещу комунистите станиславе – не само, ама има важен въпрос – що сега не става бре да му се не види
  6 – това да не е награда за дейността, та да ги пенсионираш
  7 – да
  8 – да
  9 – да
  Ей ама ти си почти зелен. Само да не сънуваш кошмари 🙂
  А според мен тези точки са крайно недостатъчни за да се изравним с Холандия или Словения например. Не знам що се мерим в Испания. То нашето Черноморие е copy/paste испанския челен опит. Та айде по сериозно и да гледаме по нагоре.

 33. Ха, Ковачев – май верно съм почти зелен 🙂 В БАН са останали само стари червени боклуци. Останалите си налягат парцалите там, защото иначе ги игнорират и разкарват от БАН.
  Колкото до съдебните процеси срещу комунистите – много ясно, че трябва да бъде съден всеки, извършил престъпление. Аз казах, че трябва да съдим комунистите специално, защото тях до момента никой не е съдил. А сега не става, защото 70-80% от всички съдии, прокурори, адвокати, полицаи са само комунисти, особено тези в по-високите етажи на съдебната власт – от окръжен съд/прокуратура нагоре! Юристите знаят за какво пиша. Районните съдии и прокурори никой не ги бръсне за слива, с извинение към дамите!

  Точките са крайно недостатъчни, но са едно добро начало, Ковачев. 🙂 Хубавото при тях е, че са конкретни!! Всички политически партии, включително и Зелените, се стараят да обхванат всички въпроси и проблеми пред държавата – и се почва едно приказване кое как трябвало да стане, и се почват едни общи приказки за повече граждански контрол, за изграждане на гражданското общество, за човешките права и тяхното укрепване и засилване… И накрая се оказва, че всички тежки решения остават невзети и неизпълнени.
  А с тези точки, всеки един човек ще може след 4-годишно управление да каже: „Управляващите бяха заложили 9-10 конкретни стъпки преди 4 години и аз бях съгласен с тях и затова гласувах за тях. За 4 години успяха да реализират напълно 5 от тези стъпки, 3 от тях частично, и по 1-2 от тях – нищо не направиха! Сега вече аз ще помисля дали пак да гласувам за тях или не.“
  Докато понастоящем никой не може да каже какво точно е постигнато. Или по-точно можем всичко да говорим, но комунягите изкарват социалните си програми, бабите на морето, увеличението на пенсиите с 20% за 4 години средно, и в един момент затъваме в празни приказки дали обществото ни живее по-добре или не, дали гражданското общество се е развило или не… А реалните проблеми за лустрацията, декомунизацията, и съдебните процеси срещу видните комунистически разбойници изобщо не се коментират.

 34. От написаното в статията разбирам, че:
  1.Хората трябва да бъдат предпазвани от най-ранна детска възраст от облъчване с глупости.
  2.Родителите трябва да учат децата си на критично мислене
  3.Училищата трябва да учат децата на критично мислене.
  4.Медиите трябва да провокират критично мислене
  5.Всичко казано по-горе не може да бъде осъществено, защото силните на деня нямат интерес.
  6.Пенсиите не трябва да се вдигат, ако няколко човека ще грабят повече.
  7.Не трябва да се подслушва без разрешение, защото това ще доведе до контрол на малцина върху цялото общество.
  8.Не трябва да бъдем управлявани, ако само няколко човека ще облажат от тази работа.
  9.Не трябва да се печели доверието на европейските партньори, само за да могат няколко човека да облажат от фондовете – по-добре всички да сме прецакани, отколкото няколко човека да крадат.
  10.Не трябва да строим АЕЦ, защото така ще станем енергийно зависими. По-добре да седим на тъмно и студено, отколкото да поемем разходите + кражбите.

 35. По точка 10. Няма нужда да стоиш на тъмно. Алтернативи има. И са добри.

 36. Андрей,
  Има алтернативи за какво? За АЕЦ?
  Единственият заместител, в бъдеще време, със сходни и дори по-добри характеристики мощност/цена/замърсяване е проекта (http://www.iter.org/default.aspx) за термоядрен реактор. Друго такъв заместител няма! Той отново не е българска технология и също ще бъдем зависими.
  Като алтернатива може да се разглежда и премахването на всички ненужни разходи на енергия. Така бихме могли, евентуално, да минем и без АЕЦ, но това изисква такива промени в мисленето на хората и организацията на обществото, че ми се струва далеч по-вероятно да плащаме цената (включително кражбите) за АЕЦ . Разбира се, всичкото това не е въпрос на спор, а на изчисления. И докато не се направят, всичко написано до момента по темата, както от теб, така и от мен, си е чиста форма на спам.

 37. Незнанието не е оправдание.

  Сега в Германия правят ветропарк с мощност (не максимална и при субоптимални условия), като на Белене. С повече от два пъти по ниска инвестиция и с 10 години по бърза възвращаемост поради времето за изграждане.

  Разбира се в БГ имаме друг коктейл от ресурси.

  Аз не съм привърженик на мега проектите, защото има и друг много по щадящ природата начин да се изградят ВЕИ.

  Както казах незнанието не е оправдание.

 38. Незнанието е оправдание!

  Пикова консумация на ел.мощност за България – 7.2 ГВ
  Мощност на Белене – 2 ГВ
  Подадени заявки за вятърни ел.генератори – 5.2 ГВ
  Последните са точно 2.6 пъти мощността на Белене, а също и споменатият проект в Германия:-).

  Тази мощност може да се използва между 70 и 86 дена в годината т.е. 19.1%-23.5% от годината. През останалите 279-295 дена ще се молим на Тоя-Дето-Духа за малко ветрец (молитвата се удължава с един ден при високосна година). После, как се създавали религиите?

  Освен това ще кажем сбогом на птичките, пчеличките и тревичките попадащи в обсега на „вентилаторите“ – доста ЕКО, няма що!?

  Ако отрежем АЕЦ, то трябва да отрежем и ТЕЦ-овете поради почти същите причини – зависимост от външни енергийни източници и замърсяване.

  Оставаме с 7%-ния дял на ВЕЦ-овете и „вентилаторите“. Последните са непригодни за основен източник на енергия поради факта, че работят едва 1/5 от необходимото ни време. Поради същата причина отсвирваме слънчевата енергия и енергията на вълните. По този начин опираме до геотермалната и термоядрената енергия. България е технологично мъртва държава и съответно изключваме възможно най-екологичната, за текущото ни познание, енергия – термоядрената – чужда разработка и външна зависимост („не съм привърженик на мега проектите“ не е обективна причина да бъде отхвърлена. Също така твърдението „мега проект“=“унищожаване на природата“, в случая с термоядрената енергия, просто не е вярно).

  Единствената смислена възможност, която остава, е геотермалната енергия. За достигането й са необходими сондажи с голяма дълбочина. Самите сондажи и тяхната експлоатация едва ли са супер безопасни. Все пак това е вкарване на някакъв стрес в земната кора. Добре е броят и диаметърът им да са минимални. Ако пренебрегнем това притеснение, то с геотермалната енергия страната ще стане енергийно независима, но само ако можеш да проектираш и изградиш ефективна геотермална централа с български компоненти и да правиш сондажи с дълбочина поне 2 километра, отново с български компоненти. Можеш ли? Ако не можеш, то България отново ще бъде технологично зависима, отново ще се плащат безумни суми, отново ще има кражби.

  Както казах, незнанието е оправдание!
  И то сериозно!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s