Къде е цветът на нацията ни?

Къде са най-кадърните ни учени, най-компетентните ни специалисти, най-предприемчивите честни хора, които не чакат някой да ги спаси, а предпочитат да поемат отговорност за живота си? Къде е най-ефективната и плодоносна част от българите? Къде са?

Навън.

Нека тези, които си седят тук, да не ми се сърдят. Все още е останало по някое зрънце и у нас. Но над 1 млн. българи са навън. В голямата си част – високо трудоспособни.

Advertisements

3 responses to “Къде е цветът на нацията ни?

 1. Не вярвам някой от нас, дето още стоим тук (без да знаем защо) да ти се сърди. В чужбина има два типа българи – бачкатори без особено образование (цигани, турци и българи) и високо-квалифицирани специалисти с минимум бакалавър образование. За жалост биха се върнали единствено бачкаторите и то ако работата там секне. В голямата си част образованите никога няма да си дойдат обратно у нас. Тук е райят на мутрите и курвите, тук те виреят и дават интервюта и ходят по балове. Никой нормален образован българин няма да си доведе децата да живеят тук. Е, има единици като М.Велчев и Н.Василев, Каролев и Л.Качакова, които дойдоха за да капитализират политическата си кариера.

  С.Дянков също си дойде, но той изглежда като едно щастливо изключение засега.

 2. Като гледам надписа на блогчето
  за свобода – няма я ,гражаднска активност – тя е аще по липсваща, устойчиво развитие – та етолково устойчиво че върви все надолу и надолу !

  А бе хора, Ви не разбрахте ли, че с мутри, ченгета и хора изповядвали комунизма се разговаря само с тояга, те не разбират от приказка стига ми, живота ми мина в лъжи и глупости,сред този кенеф, ако има истински хора да казват, ако няма просто да не се правят на велики с подобни блогчета
  Със здраве !
  А и интелигентни и умни хора дал господ в България , но за жалост всичките умни глави са на раменете на глупави хора

 3. Ето нещо много мъдро от г-н Вичев. С комунягите наистина се разговаря само с тояга! Демокрацията, свободата и активността са присъщи на едни други общества, незаразени от комунизъм. И те са незаразени, защото са имали съпротивителни сили да изтребят или най-малкото изгонят всички червени боклуци, които са искали да комунизират и тероризират…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s