Законите, по които живеем

Споменавал съм ви за закона 1:10. Става въпрос за това, че по груба оценка, за да бъдат откраднати 1,000 лв, в икономиката се нанасят щети за 10,000. Това е обективен закон. Не е записан от Народното събрание, няма го в правото.

Ние не избираме съотношението 1:10, но избираме господството на клептокрацията над честно заработените пари. Избираме го не с назначаването на неподходящи спасители за ръководители на държавата, а чрез отказа си от участие. Отговорността е на всеки, който избира да повярва, че политиката е мръсна работа и трябва да бъде оставена на негодници и спасители от всякакви породи; на всеки, който приема, че някой друг по-добре знае кое е изгодно за всеки един от нас.

Вашият доброволен отказ да бъдете граждани, да заявите какво искате и кое според вас е правилно, в крайна сметка ви се връща десеторно под формата на закони и институции, работещи в чужд интерес; под формата на понесени щети и пропуснати ползи, загубено време и похабени нерви. Става дума за вашето време, вашият живот и вашите пари. Тези неща ви принадлежат по смисъла на общоприетите от съвременната цивилизация човешки права и частната собственост, те са си ваши. Вие просто сте се отказали да си ги защитавате, в полза на спасителите на политическата сцена.

Това не е призив да излезете по улиците и да протестирате. От вас не се иска никаква жертва, няма нужда да правите каквото и да било в името на някакво общо благо. Това е просто информация за състоянието на нещата, от която можете да се възползвате, когато съзрете шанс, а можете и да не се възползвате и да се оставите да ви разиграват.

Ако ви е интересно да прочетете още нещо по темата, мога да ви предложа това:

Безнадеждно ли е?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s