Обслужване за 100 милиарда лева

За щастие, за повечето услуги, които не ползвате, не плащате. Не плащате за непроведени телефонни разговори, за негледане на кабелна телевизия, за непоправената си кола. Така е в подредения, лесен за разбиране свят на частния интерес – размяна на стойност срещу стойност, заплащане срещу свършена работа във ваш интерес.

А за най-скъпата услуга, която всички ползваме? Как стои въпросът с публичното управление? Драги читатали, за много от вас, това вероятно е най-скъпата услуга, която сте плащали през живота си, при това – без да получите адекватна стойност в собствен интерес. Колко скъпа?

За последните 20-тина години, откраднатите и съсипани публични и частни средства възлизат на над 100 милиарда нови, деноминирани лева. Падат се средно по над 14 хиляди лева на човек. Вие сте ги платили чрез труда си, обезценените си спестявания и ниския стандарт на живот. И понеже тези пари не се разпределят равномерно – много е възможно на Вашата сметка да има 100 хиляди откраднати и прахосани лева. Зависи колко стойност сте създали и колко много сте ограбени през тези години.

Това е цената на неучастието ви. Цената на избора да не се занимавате със защитата на собствеността и интересите си в управлението. За да икономисате няколко лева на месец и да си спестите усилието да знаете и да си кажете какво искате, сте оставили на отбор юнаци, спасители и тарикати да „защитават“ интересите ви колективно и „безплатно“. Познайте какво – те нито защитават вашите интереси вместо вас, нито ви излиза безплатно.

Помислете за това.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s