Борисов – като Костов

Отново сме спасени от бившите комунисти (които сега храносмилат като боа, глътнала слон и си чакат реда в управлението).

Отново тече шумна борба с престъпността и корупцията, а осъдени големи престъпници няма. Отново икономиката се възстановява след унищожително опоскване, а много хора очакват чудотворно подобрение. Изглежда, че ни очаква едно добро управление – изпълнено с успехи. Борисов управлява, а Костов му помага.

Борисов е десен. Като Костов. Борисов безспорно има лидерски качества. Като Костов. Много хора гласуваха за Борисов, за да ни оправи след катастрофалното управление на БСП и ДПС. Като Костов. Борисов говори за децентрализация, но управлява по добрите стари тоталитарни практики. Като Костов. В началото на премиерския си мандат, Борисов е абсолютен любимец на медиите. Както беше и Костов. Въпреки постоянните успехи, оценките за Борисовото управление са ниски (за разлика от самооценката). Както беше и при Костовото управление. (Впрочем, не намирате ли нещо странно в това, че оценките за управлението са ниски, а очакванията за бъдещето – високи? По каква логика слабото управление кореспондира с добри резултати?)

Следващите избори изглеждат далече, но неумолимо наближават. БСП и ДПС ще бъдат отново тук, гладни и отворили големи усти. Покрай тях ще се наредят и следващите спасители. На изборите ще бъде късно, но сега имате достатъчно време, за да изберете нещо съвсем друго.

P.S. Как ли се чувстват сега хората, които милеят по Костов, а не спират да критикуват Борисов – като ето този философ-демократ? 🙂
Там анонимен коментатор е написал: „българите сме или нация от заклети тъпо упорити мазохисти или просто така ни е гот“.

Advertisements

One response to “Борисов – като Костов

  1. Принципно всеки чака наготово – спасение, пари, други неща. Съвсем нормално е, но това си има своята цена. Оставиш друг да решава вместо теб и той го прави – решава.
    Гледам хората как ходят по улицата и се „сродяват“ с премиера, правеха го и с предишния и с всички преди това.

    Иначе мрънкането и „гражданското“ заявяване на недоволство с протести и други изстъпления, също си имат обяснение, но ще си го запазя за себе си.

    За филосоВите нещата са съвсем шизофренични към момента. От една страна си имат повод за радост – техните са на власт, Костов е на власт с Борисов. Това е факт. От друга страна на същите вероятно им е криво, че ще ги следят и ще протестират. Няма да ги коментирам повече.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s