Модерирано съдържание

Тук можете да намерите текста на някои коментари, които съм модерирал по различни съображения.


От: Ангел Грънчаров – Елтимир
По тема: Чуковете да дойдат?!
Дата: 2008/09/26 at 8:52 AM
Основание за редакция: Не бих искал този сайт да се превръща в арена на ожесточени персонални борби между читателите.
Пълен текст:

„МОЯТ ЛЪЖЛИВ СЪИМЕННИК
Имам си един съименник от Пловдив. И той като мен се казва Ангел Грънчаров. Почитател на демокрацията, на Иван Костов, поклонник на крадците и на педерасите. Доцент по философия и невероятен страхливец. По едно време се опитах да водя диалог с него, после се отказах. Обаче взе да ми идва до гуша от една негова, повтаряна вече стотици пъти лъжа. Писна ми, защото ме засяга и мен. Лично. Почвам с цитат от адашчето:
„Преди около година ме заплашиха с… обезглавяване в блога, щото не съм бил… патриот. Туриха ми клипче да видя как става това. На клипчето руски патриоти режеха натурално главата на “терорист-чеченец”. Отрязаха му главата и му я туриха да си я държи с ръце на корема. Ужасно беше. Предупредиха ме. Аз приех това като кошмарно предупреждение. Протестирах, писах до “органите”. Никой не ме подкрепи. Просто ме обявиха за “лош човек”, за “луд”. Мнозина солидни първенци на блогосферата и досега не щат да комуникират с мен по тази причина. Виж, ако наистина ми отрежат главата, може и да ме пожалят. Знам ли? Първо обаче трябва да ми отрежат главата, пък след това ще се разбере как ще реагират.”
Дали беше преди година или преди повече от година, вече не си спомням. Спомням си обаче за какво се разгоря спора. Пловдивското ми адашче взело, че написало статия, в която оправдаваше циганските насилия над българи. Видиш ли, ние трябвало да сме толерантни, да проявяваме разбиране към „онеправданите” цигани и да прощаваме. Да не обръщаме внимание, когато в софийския квартал Красна поляна мургави банди издигат лозунги „Смърт на българите!”. Влязох в неговия блог и го попитах: „Адаш, не си ли даваш сметка, че с отказа законите да се прилагат еднакво за всички, може да се създаде една омраза, която ще има непредвидими последствия?”. И му дадох пример. Пуснах препратка към краткото филмче, в което двама руснаци убиха двама таджикски цигани. На първия му отрязаха главата, а втория го застреляха. И попитах: „Адаш, това ли искаш да по да се случва и у нас?”. Хубаво, ама момиченцето оттогава пищи, не някой искал да реже неговата глава. Което изобщо не е вярно. Което е една отвратителна лъжа, отвратителна като рязането на глави. Хайде, нека покаже „заплахата”. Няма да я покаже, тъй като бях написал ясно и недвусмислено, че ако властите продължават да си затварят очите пред циганската престъпност, българите ще преминат към самозащита. И ще стане страшно. За него, за пловдивското фалософилче, тоест философче никъде нямаше не само дума, нямаше не само намек, но даже и сянка от намек. Разбирам го.. И на него му се иска да се изтъкне колко е смел, какъв герой е, че даже с обезглавяване го плашат. Само където не е вярно, и героизмът му е измислен.
Пак преди време „арабски” терористи от израелски произход отрязаха в Ирак главите на двама български шофьори. Обезглавяването на българите бе дирижирано и накрая предизвикано от тогавашния български външен министър, израелския шпионин Соломон Исаак Паси. Не съм прочел адашчето да протестира нещо против Паси, не съм прочел да се възмущава от действията на израелския шпионин. Тогава той дипломатично си затрая. Сега обаче пищи. И продължава да пищи, защото трябва някак да се изпише герой, а няма друго с какво. Глупаво е. Не казвам, че е нечестно, защото демокрадците чест нямат.
Статийката на адашчето е посветена на побоя над журналиста Огнян Стефанов. Похвално. Похвално, ама не съвсем. Щеше да е съвсем похвално, ако адашчето бе протестирало срещу всички, ама наистина срещу всички посегателства над свободното слово. Да, ама не! Адашчето не протестира и когато на мен ми подпалиха жилището заради написано слово. Не можеха с друго да ми отговорят, та ми отговориха с коктейл „Молотов”. Пловдивският ми съименник много добре знаеше за този случай, тъй като клеветата, че съм се напил и съм се подпалил сам, го бе застигнала и него. Поради странния факт на еднаквите ни имена. То, горкичкото протестира сега, когато всички протестираме. Протестира сега, защото в огромната маса от протестиращи то е в безопасност. То е на сухо и на топло, сега на него нищо няма да му се случи. Нали така, другарю Грънчаров, нали така тавариш ленинградски възпитаник?
Ангел Грънчаров от Пловдив е лицемер. Лъжец. Страхливец. Само ми срами името. Затова аз никога не се подписвам само като Ангел Грънчаров, та макар не от Пловдив, а от Ботевград. Затова повече ме знаят не като Ангел Грънчаров, а като Елтимир. Името Ангел Грънчаров е малко пооцапано. Понаакано. От пловдивския ми адаш. Същият, който приема предупреждението срещу циганските престъпници като заплаха срещу себе си.
Впрочем почвам да се питам дали наистина няма да е най-добре, ако някой някъде не вземе да резне главата на един такъв лъжец. Дали лъжата в България ако не изчезне съвсем, поне ще вземе да намалява?
Ангел Грънчаров – Елтимир
Ботевград
26 септември 2008 година“


От: Стаматко
По тема: Защо ще успеем да подобрим положението в България?
Дата: 2008/11/13 at 18:54
Основание за редакция: Спам
Пълен текст:

ДО СТЕЛА МИХАЙЛОВА:

Стела, в твоя блог ти предлагаш номинации за орден “Стара Планина”.
Всички от изброените са напълно достойни, но има и още много кандидати, предложени от многобройни трудови колективи.

Забележи, някои от тези личности са номинирани многократно заради изключителните им заслуги към отечество, род и родина.

И така, списъкът засега е следният:

1. Дедо ти Панталей – за дългите години кърски труд, участието му във Втората световна война.

2. Дебелата лелка на баничките – за това, че помага за изхранването на народа.

3. Ученичката Василка Иванова от село Горно Уйно – за красивата й главица (красотата е дар Божи!) и за амбицията й да работи в Пайнер и да има дете от Коко Динев (раждаемостта трябва да се стимулира!).

4. Всички контрольори по линията на трамвай номер 5 – за любезността и разбирането.

5. Учителят по история Киро Киров – за дългогодишния му стаж в българското училище и неуспешните му методи на обучение. И още като компенсация за всичките му страдания от общуването с келешите.

6. Ти, Стела Михайлова – защото считаш, че го заслужаваш…а и за остроумието!!!

7. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото е наизустил всички трудове на Маркс, Енгелс и Ленин по време на обучението си във философския факултет на ленинградския университет имини Жданава.

8. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото, според думите му, е ученик на д-р Зигмунд Фройд.

9. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото на 10 ноември 1989 е съборил диктатора Живков, бидейки на кьорсофра в Партийния Дом.

10. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото след събарянето на Живков се е почерпил с червено вино, заедно с другите изтъкнати дисиденти Желю Желев, Стефан Гайтанджиев, Николай Василев, Красимир Каракачанов – вино червено като кръвта течаща от раните на тези борци за демокрация.

11. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото след идването на демокрацията е работил активно за построяванито на Комунизъм-Костовизъм с човешко лице.

12. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото, е известен сред народа като “Тролът на Костов”.

13. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото ден и нощ пее дитирамби и слави своя Бог, Вожд и Учител – Преподобния Костов.

14. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото заклеймява и разобличава всеки враг на Командира и на Отечествения Фронт на ДеСеБе.

15. Философът-марксист Ангел Грънчаров от Пловдив – защото ученото си е учено, мама му стара!

Очакват се нови предложения!


От: Стаматко
По тема: Факултет по журналистика
Дата: 2008/11/14 at 15:20
Основание за редакция: Спам
Пълен текст:

ДО ФИЛОСОФА-МАРКСИСТ-ЛЕНИНИСТ

и министър
от правителството (в сянка)
на ОФ на ДеСеБе:

Е, Грънчаров, каква стана, тя? Вече никой не чете и не коментира твоите писания в “Хуманус”!

Ами така е, всички разбраха, що за птица си. Сам си призна как на 10 ноември 1989 си бил на сборището на философите-марксисти-ленинисти в Партийния дом. Сигурно много си се радвал на доверието на Партията!

Не щеш ли, точно тогава Тошо Правешки взе че падна, ама ти, нали си окомуш момче – веднага обърна резбата. От праволинеен марксист-ленинист стана антикомунист, тъмносин та чак до припадък.

После се присламчи към Командира. Ама тъкмо да ти потръгнат нещата, та и ти да се облажиш като хората, българският народ взе, че изхвърли този душманин от властта.

Сега плачеш милно и жално, вайкаш се, обиждаш българите, че били тъпи. Много са си умни българите даже! Разбраха хората, че от лъжедемократи, крадци и измамници добро не могат да чакат.

Ама най-добре те описа твоят адаш, дето каза, че му срамиш името. Шапка му свалям!

Грънчаров, ако имаше малко разум в главата, което е доста съмнително, щеше да се скриеш някъде и повече да не се показваш. Та дано хората по-скоро да забравят за тебе.

Advertisements